Kwaliteit

Kwaliteitpeilers van Kooy

Ons enthousiaste en gemotiveerde team zet zich dagelijks in om uw lading op de juiste tijd, juiste locatie en in de juiste staat af te leveren. Wij zijn altijd goed bereikbaar en vinden het belangrijk om elke lading met een persoonlijke touch te behandelen. Wij houden de volgende kwaliteitpeilers aan:

  1. Kwaliteit van materiaal; up to date wagenpark, goed onderhouden en geschikt voor gewichten / containers = veiligheid
  2. Kwaliteit van leven; verantwoordelijkheid om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. In balans om juist materieel te gebruiken met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Slim plannen om onnodige kilometers te voorkomen.
  3. Kwaliteit van organisatie; allen professionals die ervan genieten om het elke dag een stukje beter te doen. Een organisatie die open staat voor interne en externe feedback, altijd met de gedachte; continue verbeteren.

Onze medewerkers zijn ervaren en worden jaarlijks getraind. De automatisering en communicatie is modern en volledig geïntegreerd. Klanten, planners en chauffeurs kunnen snel en efficiënt werken door slimme koppelingen en digitale uitwisseling van informatie.

Effectieve communicatie

Communiceren doet iedereen. Het is dagelijkse kost, maar effectieve communicatie is niet altijd vanzelfsprekend. Hoe vaak worden vertragingen niet tijdig doorgegeven? Maar ook: chauffeur meldt zich met verkeerde gegevens of geeft verkeerd door.

Belangrijk voor ons is tijdig en accuraat communiceren. Ons transport management systeem hebben we zo ingericht dat we met een druk op de knop u kunnen informeren over een order. Boeking onbekend, geen douane documenten aanwezig, maar ook containernummers, tarra gewichten en zegelnummers. 

De vrachtwagens zijn uitgerust met moderne communicatiemiddelen. Als een container is opgezet gaat dit direct naar ons systeem, die controleert het containernummer en stuurt het direct door naar u.